Και στο βάθος.. χειμώνας!

Ξεκίνησε η εβδομάδα των τεσσάρων εποχών, όπου από τις υψηλά ασυνήθιστες, για Γενάρη μήνα, θερμοκρασίες, με έμφαση στα ανατολικά και νότια, θα μεταβούμε, σταδιακά αύριο Τρίτη, σε πιο φθινοπωρινό μοτίβο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ μέχρι και την Κυριακή ο χειμώνας θα «έχει το πάνω χέρι» στο σύνολο της χώρας.

Για την Τρίτη 12/01/2021 αναμένεται να επικρατήσει κακοκαιρία, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά, μέχρι και το μεσημέρι, θα κινηθούν νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας και την υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με εξαίρεση την Κρήτη.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στο ΒΑ-Α Αιγαίο και στην Στερεά Ελλάδα, καθώς τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Ν-ΝΔ διευθύνσεις στο Αιγαίο στα 7-8bf κι από Β-ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 5-6bf. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές σε Δ-ΒΔ στα 5-6bf.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από τα βόρεια προς τα νότια κι έτσι θα αγγίξει τους 12-13°C στη βόρεια, τους 16-17°C στα δυτικά και κεντρικά τμήματα και τους 18-20°C στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και εκδηλωθούν βροχές κι από το μεσημέρι καταιγίδες, πιθανών τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις στα 5-6bf με εξασθένηση το βράδυ και στροφή σε ΒΔ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αναμένονται βροχές κατά τόπους ισχυρές, ωστόσο σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στρέφονται σε ΒΔ στα 5-6bf και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 11 έως 13°C.

Από την Τετάρτη, η χώρα μας εισέρχεται σε χειμωνάτικο σκηνικό με περαιτέρω, σημαντική, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που αρχικά θα αφορούν ορεινές και ημειορεινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας Ελλάδας έως την Πέμπτη, και σταδιακά από την Παρασκευή και χαμηλότερα υψόμετρα!
Ωστόσο, για το που θα χιονίσει, πότε και πόσο είναι νωρίς να υπωθεί το παραμικρό στην παρούσα φάση (γι’ αυτό προσοχή στις πηγές σας!!). Για τις χιονοεξελίξεις θα υπάρξουν νεότερα δελτία τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s